Estrada - Espoon musiikki- ja tanssikoulu

Kulps

KULPS - Kulttuuri- ja Liikuntapolku

Musiikki- ja tanssikoulun Estradan KULPS – kurssit koululuokille.
Kategoria: Mielin määrin

MUSIIKKI

Sävellysretki/Biisipaja
Tässä työpajassa (90min) sävelletään yhdessä ja voidaan valmistella myös yhteistä esitystä. Työpajalle on mahdollista varata jatkoa. Tunti on suunniteltu herättämään lasten ja nuorten luovuutta sekä rohkaisemaan heitä säveltämiseen ja sanoittamiseen. Työpaja sisältää mm. ryhmäytymisharjoituksia, joiden tehtävänä on luoda luokassa turvallinen ja hyväksyvä ilmapiiri. Lisäksi pienryhmissä suunnitellaan omaa sävellystä, laulua tai runoa.

Soitinesittely
Työpajassa tutustutaan eri soittimiin tai vaihtoehtoisesti yhteen soittimeen syvemmin. Soitinvalikoima voi vaihdella opetuskertojen mukaan ja luokka voi tilata esittelyitä useammista eri soittimista. Nämä voivat olla joko akustisia soittimia tai bändisoittimia. Esimerkiksi viulu, sello, piano, kitara, sähkökitara, basso, rummut

TANSSI

Lajikokeilut nykytanssi, showtanssi tai hip hop
Kurssin aikana oppilas tutustuu lajityypilliseen liikkumiseen ja työskentelymenetelmiin, oman kehon kautta kokeillen! Tanssien voi tutustua niin itseen ja omaan kehoon, kuin oppia toisista ja meitä ympäröivästä maailmasta. Lämmittelemme ja kokeilemme erilaisia tapoja lähestyä valittua tanssilajia tanssitekniikkaharjoitusten ja lyhyen koreografian kautta. Herätämme kehon koordinaatiokykyä ja harjoitamme hermoston yhteyksiä jotta löydämme vahvan, monipuolisen, turvallisen tavan liikkua, itse ja yhdessä. Kurssi soveltuu niin aloittelijoille kuin tanssia pidempään harrastaneille. Esitättehän toiveen tanssilajista varausta tehdessä.

Improvisaatio
Tutustumme kurssilla tanssi-improvisaation erilaisten harjoitteiden kautta.

Mitä tarkoittaa yhdessä luominen ja hetkessä eläminen liikkeen kautta? Kurssin aikana oppilas pääsee heittäytymään ja kokeilemaan oman liikkeen tuottamista, turvallisessa oppimisympäristössä! Tutustumme kurssilla tanssi-improvisaation erilaisten harjoitteiden kautta. Lämmittelemme ja viritymme aiheen ääreen yhdessä. Kokeilemme ja pohdimme, miten improvisaatiota käytetään ja millä tavalla tehtäväpohjainen liikkuminen ja reaktiivisuus luovat erilaiset puitteet omalle toimijuudelle. Haastamme itseämme ja omia käsityksiämme taiteesta ja arjesta, improvisaatioharjoitteiden ja keskustelujen kautta. Teemme havaintoja valintojen hetkistä, sitoutumisesta, muutoksista ja yhteistyöstä. Eri harjoitukset nostavat kukin vuorollaan oman alueen tarkasteltavaksi, samalla ne muodostavat kokonaisuuden jossa oppilas saa kokemuksia hetkessä luomisesta ja tarinankerronnasta! Kurssi soveltuu niin aloittelijoille kuin improvisaatiota pidempään harrastaneille.

Lisätietoja: https://www.espoo.fi/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kulps-kulttuuri-ja-liikuntapolku

Yhteydenotot ja varaukset: Kim Kronman 0407475738 (ma-to 10-15) toimisto@estrada.fi

Ilmoittautumiset ovat sitovia, kun ajankohdasta on sovittu. Peruutusilmoitukset tulee tehdä kirjallisesti viimeistään 14vrk ennen sovittua ajankohtaa sähköpostitse. Myöhässä perutut varaukset veloitetaan kokonaisuudessaan.