MUSIIKKI

Huilu

Opetuksen kuvaus

Opetusmuodot: Yksityis- ja pariopetus.

Huilun yksilöopetuksessa soittaminen aloitetaan oppilaan taitotaso huomioiden huilunsoiton alkeista tai jatketaan opiskelua siitä, mihin oppilas on jo aikaisemmin päässyt. Perustekniikan hiomisen lisäksi tunnilla soitetaan monipuolisia kappaleita huomioiden oppilaan omat tavoitteet ja mieltymykset musiikin suhteen.

Huilisteille tarjotaan yhteissoittomahdollisuuksia muiden huilistien kanssa sekä erilaisissa kokoonpanoissa. Huilu on ilmeikäs, kaunisääninen ja monipuolinen soitin. Soittotaidon kehittyessä huilu sopii monipuolisesti erilaisiin yhteissoittoihin kuten kamarimusiikki-, bändi- ja orkesterikokoonpanoihin.

Huilunsoiton perustekniikan opetteluun kuuluu mm. oikeaoppinen äänen sytyttäminen, hengitys- ja puhallustekniikka, sormitekniikka sekä ergonominen soittoasento ja sen hallinta. Huilunsoiton ohjelmisto rakennetaan yhdessä opettajan ja oppilaan kanssa. Ohjelmisto voi olla klassista, pop & – jazzia, kansanlauluja, lastenlauluja, elokuvarepertuaaria tai mitä tahansa tältä väliltä. Tunnilla pääset soittamaan yhdessä opettajan kanssa kappaleita pianosäestyksellä sekä huiluduettoina. Tunnilla kannustetaan improvisaatioon ja omien sävellysten tekemiseen erilaisten harjoitteiden avulla, oppilaan omien mieltymysten mukaan.

Paritunnilla voit aloittaa soittamisen heti huilulla. Huilunsoiton voi aloittaa jo vaikkapa esikouluikäisenä. Tunneilla tarvitaan omat soittimet. Opettajalta saat ohjeita soitinhankintaan. Paritunnilla opetellaan huilun käsittelyä, säveliä, sormituksia, kehitetään sävelkorvaa sekä opetellaan nuotin-  ja rytminlukua. Paritunnilla opetellaan myös yhdessä soittamista ja pienryhmässä toimimista. Ole rohkeasti yhteydessä Estradan toimistoon ja varaa aika tutustumistunnille!

Lukuvuosi | 2022-2023

 

Syyslukukausi alkaa 22.8.2022
Kevätlukukausi alkaa 13.1.2023

Haluatko ilmoittautua Estradaan?

Oppilaat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Otamme vastaan ilmoittautumisia koko lukuvuoden ajan. Lue lisää opiskelusta Estradassa sekä opetuksemme tavoitteista ja toimintatavoista.