Musiikki

Estradassa annetaan taiteen perusopetusta musiikissa ja tanssissa.

Opetusta annetaan taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän mukaan. Koulu saa vuosittain avustusta Espoon kaupungilta. Opetusta annetaan pääosin lapsille ja nuorille, mutta myös aikuiset ovat tervetulleita tunneille. Koulu toimii 15:ssa eri toimipisteessä ja esimerkiksi usealla koululla, joissa tunnit aloitetaan yleensä iltapäivällä varsinaisen koulupäivän päätyttyä. Oppilaat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Otamme vastaan ilmoittautumisia koko lukuvuoden ajan.

Soitinvalikoimaan kuuluvat piano, kitara, sähkökitara, rummut, huilu, viulu, laulu, pop/jazzlaulu ja basso.

Estradassa voit opiskella musiikkia ryhmässä ja yksin. Löydä oma tapasi harrastaa musiikkia!

MUSIIKINOPETUSTA RYHMÄSSÄ VAI YKSIN?

Aloittelijoille suosittelemme ensisijaisesti ryhmätunneille osallistumista ainakin 1-2 ensimmäisen vuoden ajan. Opetustarjonnassamme on paljon erilaisia alkeisopetusryhmiä, joissa opetellaan musiikin perusasioita yhdessä. Oppilaan taitojen karttuessa alkeisryhmästä on mahdollista siirtyä jatkoryhmään tai pari/yksityistunneille. Lukuvuoden aikana ryhmäopetuksessa opitut taidot ovat suureksi hyödyksi yksityistunneille siirryttäessä.

Mikäli olet opiskellut musiikkia jo aiemmin muualla, voit mahdollisesti aloittaa suoraan jatkoryhmässä.

MINKÄ SOITTIMEN VALITSISIN?

Jos olet epävarma siitä, minkä soittimen valitsisit, valitse Musaklubi-ryhmä. Musaklubissa opetellaan ryhmästä riippuen rytmisoittimien (esim. kitara, piano, rummut, basso) alkeita tai viulun, nokkahuilun, pianon,kanteleen ja kitaran alkeita sekä saadaan kokemuksia yhteissoitosta.

MINKÄ IKÄISENÄ VOI OSALLISTUA RYHMÄOPETUKSEEN?

Ryhmiä pyritään järjestämään kaikenikäisille. Myös aikuisille löytyy ryhmiä.

JOS HALUAT HARRASTAA ENEMMÄN?

Valitse itsellesi sivuaine opetustarjottimeltamme. Voit valita sivuaineeksi esim. yhteissoittoa, laulua tai tanssia. Kysy lisää opettajaltasi tai toimistostamme.

Yleinen opetussuunnitelma

Soitinkohtaiset opetussuunnitelmat
Jokaisessa soittimessa opetuksen tavoitteita ja sisältöjä painotetaan kunkin oppilaan omien lähtökohtien ja mielenkiinnon mukaan. Ensiarvoisen tärkeää on, että oppilaalla on mahdollisuus säännölliseen kotiharjoitteluun. Tämä edellyttää, että oppilaalla on kotona:
 • soitin
 • nuottiteline
 • harjoittelemiseen vaatima rauha

 • Estrada järjestää oppilailleen maksutonta musiikin perusteiden opetusta, jota suositellaan soitinoppilaille soitinopiskelun tueksi.

  Tasosuoritukset
  Estradassa on mahdollista suorittaa Suomen Musiikkioppilaitosten Liiton määritysten mukaisia tasosuorituksia. Tasosuoritusten tekeminen vaatii pitkäjänteistä ja säännöllistä harjoittelua. Mikäli oppilas on kiinnostunut tasosuorituksista, hän saa lisätietoja omalta opettajaltaan.

  Musiikin varhaiskasvatus

  Yhteissoitto