Tanssi

Baletti

Opetuksen kuvaus

Baletissa harjoitellaan perinteisesti mm. notkeutta ja kehonhallintaa. Baletti on mainio laji tanssitekniikaan kehittämiseen. Estrada ja Heli Aallon balettikoulu yhdistyvät lukuvuodesta 2023-2024 alkaen.


Satubaletti 

  • Liikunnan ja tanssin riemua! Tavoitteena on kehittää lapsen luovuutta, kehontuntemusta, motoriikkaa ja itsetuntoa leikinomaisilla harjoituksilla sekä saada valmiuksia myöhempiä tanssiopintoja varten. Opetustuntien sisältöön kuuluu mm. perusliikuntataitojen kehittäminen, monipuolisen musiikin kokeminen ja ilmaiseminen, baletin alkeisiin tutustuminen, harjoittelu parittain ja ryhmässä, liikuntaleikit, tanssisommitelmat, tanssisadut, temput ja luovuuteen kannustavat tanssiharjoitukset.

Alkeisbaletti 1

  • Baletin alkeita tangossa ja keskilattialla, venyttelyharjoituksia, perustanssiaskelia, luovan liikunnan harjoituksia, liikuntaleikkejä sekä ketteryyttä, tasapainoa ja kaunista ryhtiä kehittäviä harjoituksia. Iloista liikkumista!

Alkeisbaletti 2

  • Kuten edellä, mutta lisätään hieman baletin osuutta ja lihasvoimaa kehittäviä harjoituksia.

Baletti 3

  • Alkeisasioiden hiomista ja liikkeiden kehittämistä, kuten jalan ojennuksia, hyppyjä, vartalon hallintaa, tasapainoa, notkeutta, käännöksiä ja esiintymistaitoja. Ymmärretään toiston merkitys harjoittelussa ja harjoitellaan vielä suhteellisen rauhallisessa tempossa.

Baletti 4

  • Perehdytään syvemmin baletin traditioon, tyyliin, musiikkiin, ilmaisuun ja sanastoon. Lisätään tanssiteknistä osaamista, kuten pään, vartalon, käsien ja jalkojen koordinaatiota. Noin 10-vuotiaana aloitetaan varvastekniikan opiskelu ja tunneilla käydään vähintään 2 x viikossa tarvittavan voiman ja taitojen kasvattamiseksi. Ymmärretään pitkäjänteisen harjoittelun merkitys baletin opiskelussa.

Baletti 5 

  • Jatketaan edistymistä baletin opiskelussa. Mahdollisuus käydä myös tasoryhmässä Baletti 6.

Baletti 6

  • Jatketaan edistymistä baletin opiskelussa. Mahdollisuus käydä myös tasoryhmässä Baletti 5.

Ryhmien ikähaitari on suuntaa antava ja voi poiketa edellä mainituista.

Ilmoittaudu Estradaan

Oppilaat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Otamme vastaan ilmoittautumisia koko lukuvuoden ajan. Lue lisää opiskelusta Estradassa sekä opetuksemme tavoitteista ja toimintatavoista.